Free tracking counter

Bon Scott nyughelyénél

bs16.jpgEgyesek akár ízléstelennek is találhatják, hogy ilyen témával állok elő, ezekben a nehéz időkben - azoknak, akik később olvassák majd: most zajlik a Corona járvány -, de ígérem, a végére szívet melengető tanulságot tartogatok.

Egy barátom lakására vigyáztam Perth-ben, amíg nyaralni voltak. Ez tökéletes alkalom volt arra, hogy ellátogassak Fremantle-be, ahol az AC/DC néhai frontembere, Bon Scott, élt és nyugszik.

Jártam már ismert emberek sírjainál, láttam például Jim Morrison és Oscar Wilde sírját, a párizsi Père Lachaise temetőben. Mindkét nyughely hatalmas sírkővel állít emléket, melyek zarándokhelyek is, és ennek megfelelően tele vannak firkálva, koszosak. Jim Morrison sírjánál egy időben őr is állt, ugyanis voltak, akik a szabad szerelem jegyében dugni jártak oda.

Ehhez képest Bon Scott emlékhelye szerény és alázatos.
Először ismerkedjünk meg azonban a fremantle-i temetővel. Ahogyan a képeken is látható, olyan hely, ami inkább idézi egy luxus szálloda auláját, semmint egy átlagos temetőt.

A galéria, a képre kattintva megnyitható.

Ennek a csodálatos kertnek az egyik sarkában található a Bon Scott emlékhely. Azért nem használom a „sír” szót, mert a hamvait a szélben szórták szét.
Óriási hatást tett rám a tény, hogy minden idők legismertebb rock sztárja, egy ilyen szerény helyen kapott emléktáblát, sorban, más emberek közt. Elgondolkodtató, hogy legyen bármennyire ismert, gazdag, sikeres az ember, a végén csak egy 20x20-as tábla marad utána.

A galéria, a képre kattintva megnyitható.

Egy kicsit arrébb, a mólóknál, azért van egy Bon Scott szobor, de az is vállalható.
Minderről az jutott eszembe, hogy a testünk elhamvad ugyan, de egy szobor mindenkiről készül, ami aztán a szívünkben él, és megtekinthető bármikor, ha odalátogatunk.

A galéria, a képre kattintva megnyitható.

2020.05.23.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fecundusbalbus.blog.hu/api/trackback/id/tr6015714144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása